Back to All Events

Denkstof gesprek 'Ik stuntel dus ik ben' | Utrecht

  • Buurthuis de Beatrix 2 Prinses Beatrixlaan Utrecht, UT, 3554 JK Netherlands (map)

Elke donderdagavond organiseert de Redenarij een Denkstof bijeenkomst in Utrecht. Dit zijn Socratische groepsgesprekken waar iedereen aan mee kan doen en waar verwondering, twijfelen, vragen en denken centraal staan. Deze maand staat in het kader van het thema stuntelen. Te beginnen met ‘ik stuntel dus ik ben’. We denken graag dat we logische wezens zijn, die ons levenspad kunnen uitstippelen. De praktijk is vaak weerbarstiger. We doen maar wat. Het leven overkomt ons. En dan komt het ook wel goed, of niet. Wat betekent dit gestuntel voor ons zelfbegrip. Kunnen we er grip op krijgen en willen we dat wel?

De gesprekken gaan verder dan alleen gezellig babbelen. Na een korte introductie ga je onder filosofische begeleiding van filosoof Guido Bik met de groep de diepte in. Je leert nieuwe perspectieven kennen, anders te denken en samen kennis creëren. Je stapt altijd wijzer en rijker weer de buitenlucht in. Belangrijke deugden tijdens het filosofische gesprek zijn verwondering, twijfel, doorvragen en redenen geven. Je zult geprikkeld worden om een mening te onderbouwen en om goed te luisteren naar anderen. Zo ontstaan er open gesprekken waarin je continu bijleert en radicale inzichten krijgt. Ook over jezelf.

Plaats, Datum, Tijd

Buurthuis de Beatrix
Utrecht (Leslokaal 1e verdieping)
Donderdag 4 april, 19:30 uur - 21:00 uur

Toegangskosten

€ 10,-.
Bekijk op www.deredenarij.nl/denkstof hoe je je kan aanmelden.