Back to All Events

Toneelvoorstelling Spinoza | Arnhem

  • Stadstheater Arnhem 10 Velperbinnensingel Arnhem, GE, 6811 BP Nederland (map)

Eindelijk! Nederlands bekendste filosoof, Baruch Spinoza, is aan de beurt. Spinoza leeft en is brandend actueel. Naast zijn bevlogen en rationeel onderbouwde boodschap van vrede, vrijheid en openheid staat een man van vlees en bloed, heen en weer geslingerd tussen eenzaamheid, vrijheid, strijd en verzet. Hij toont dat er géén kloof kan zijn tussen overtuiging en het eigen leven, tussen denken en praktische wijsheid, tussen idealen en politiek realisme.

Spinoza is, na Socrates en Marx, nummer drie van onze aansprekende, humorvolle en onderhoudende filosofenreeks. We wekken filosofen tot leven en kijken terug op leven, werk en de erfenis. Leer en geniet van het vakmanschap van bedenker en regisseur Stefaan Van Brabandt. Zijn motto: ‘drempel laag, lat hoog’. 

Een voorstelling voor jonge idealisten, oude krokodillen en iedereen die af en toe eens nadenkt. De tekst wordt geschreven door Stefaan van Brabandt en gespeeld door ervaren rot Han Kerckhoffs.

 

Locatie, plaats, datum

Stadstheater Arnhem, kleine zaal, vrijdag 5 april, 20:30 uur
 

Toegangskosten

€ 18,75 via https://www.musisenstadstheater.nl/

Later Event: April 6
Feest van de Filosofie | Leuven