Back to All Events

Dag van de Filosofie | Gent

Dag van de Filosofie voorziet een namiddag-en avondvullend programma van lezingen, stand-upfilosofie, debat, interview, workshops, filosofische cafés in verschillende talen, pop-upfilosofieleesgroepen, faalverhalen en speeddates met filosofen. Cabaretier, filosoof en essayist van Maand van de Filosofie Tim Fransen trapt de dag op gang. Filosofen Wolfram Eilenberger en Alicja Gescinska sluiten de dag af met een uitgebreid en diepgaand gesprek. Daartussen stel je je eigen programma samen, afhankelijk van het feit of je liever luistert, graag zelf aan het woord bent, bij voorkeur in gesprek gaat of liefst in de boeken duikt.

Stand-up filosoof, cabaretier en essayist van de Maand van de Filosofie Tim Fransen zorgt voor een sprankelende openingssessie met zijn essay Het leven als tragikomedie. De namiddag belooft boeiend te worden door het veelzijdige aanbod aan lezingen, interviews, workshops, filosofische cafés, pop-upfilosofieleesgroepen, speeddates met filosofen, slam philosophy, debat, etc. Voor de jongste filosofen (8-12 jaar) is er opnieuw een wijs en gratis kinderprogramma voorzien.
De avond wordt afgesloten door filosoof Wolfram Eilenberger, auteur van het veelbesproken boek Het tijdperk van de tovenaars. Jean Paul Van Bendegem en Alicja Gescinska zijn opnieuw van de partij als peter en meter van het evenement.

Locatie, Plaats, Datum

De dag van de Filosofie Gent wordt gehouden vanaf drie locaties:
Kunstencentrum Vooruit, Bibliotheek De Krook, Boekhandel Limerick en Boekhandel de Slegte.
Zaterdag 6 april, vanaf 12.15 uur - 18:00 uur + avondprogramma vanaf 20:00 uur.

Toegangskosten

– € 15 voor het namiddag- en avondprogramma
– € 10 voor het namiddagprogramma
– € 5 voor het avondprogramma
– gratis voor diverse workshops

Schrijf je in via http://dagvandefilosofie.be/inschrijven/