Back to All Events

Ik stuntel, dus ik ben. Over de grens tussen gelukken en mislukken | Utrecht

  • Academiegebouw Utrecht 29 Domplein Utrecht, UT, 3512 JE Netherlands (map)

Op 8 april 2019 vindt een Veritas-forum plaats i.s.m. Stichting voor Christelijke Filosofie met als thema Ik stuntel, dus ik ben. Over de grens tussen gelukken en mislukken. Aan de hand van dit thema willen we inzoomen op ons beeld van en visie op de mens. In hoeverre is de mens een stuntelend wezen en welke plek mag stuntelen hebben in ons mens-zijn? Enerzijds willen we de vraag opwerpen of er in onze prestatiemaatschappij ruimte is voor imperfectie, gebrokenheid, kortom gestuntel. Anderzijds willen we nagaan welke rol verantwoordelijkheid nog speelt als we de stuntelende kant van de mens onderkennen.

De vraag naar de rol van gestuntel en verantwoordelijkheid kwam duidelijk naar voren in de ‘bonnetjesaffaire’ rondom de toenmalige burgemeester van Rotterdam, Bram Peper. We zijn dan ook blij dat hij acte de présence zal geven. Hij zal onder leiding van EO-presentator Andries Knevel in gesprek gaan met gedragswetenschapper Ben Tiggelaar. Verder zal journaliste Rinke Verkerk een column uitspreken.Locatie, Plaats, Datum

Academiegebouw Universiteit Utrecht
Domplein 29,
Maandag 8 april 19.30 uur

Toegangskosten

Geen toegangsprijs; aanmelden via: https://www.facebook.com/events/327707877883643/

Earlier Event: April 7
Utrechtse Dag van de Filosofie
Later Event: April 8
Plotinus en de Ziel | Den Haag