Back to All Events

Bevrijd je van het westerse denken | Groningen

  • Immanuel kerk Groningen 1 Overwinningsplein Groningen, GR, 9728 GP Netherlands (map)

Volgens humanistisch filosoof Jan Warndorff hebben we nieuwe houvast nodig. Door globalisering is ons leven op allerlei manieren verbonden met de rest van de wereld. En dat zorgt voor onrust, onzekerheid, en de prangende vraag wat alle mensen nou eigenlijk met elkaar gemeen hebben, en hoe wij hier samen het beste van kunnen maken.

 Tijdens zijn lezing in Groningen op dinsdag 9 april filosofeert Warndorff over de werkelijkheid van het ogenblik. Het leven is niet dáár, maar hier en nu. Een onderwerp dat hij uitgebreid beschreef in zijn boek 'Geen idee' uit 2017. Zijn bevrijdende levensfilosofie is meer verwant met mindfulness zoals bedoeld in het Boeddhisme dan met het gangbare westerse denken. Goed leven, dat is waar het om gaat. Moreel goed, maar ook gewoon ‘fijn’. Kunnen liefhebben, het aangaan van een band en zorgzaam zijn voor de wereld. Dat is wat Warndorff belangrijk vindt en hij wil jou ertoe uitnodigen daar over na te denken. Jan Warndorff (1965) studeerde aan de Universiteit voor Humanistiek in Utrecht. Twintig jaar schreef hij aan zijn boek ‘Geen idee’: een radicale herijking van filosofisch denken en een betoog voor een nieuwe ‘levenscultuur’. NRC: “Een verrassend en fris boek over wat ‘het leven’ eigenlijk is”.

Plaats, Datum, Tijd


Immanuel kerk Groningen,
Overwinningsplein 1 Groningen
Dinsdag 9 april 2019
Inloop: 19.30 uur
Lezing: 20.00 uur tot 21.00 uur
Pauze en discussie
Afsluiting: 22.00 uur

Toegangskosten

Tickets zijn 5,- euro.

www.janwarndorff.nl Op de website staat o.a. het eerste hoofdstuk van zijn boek ‘geen idee’.