Back to All Events

Een avond met Bas Haring | Hoofddorp

  • Schouwburg De Meerse 3 Raadhuisplein Hoofddorp, NH, 2132 TZ Netherlands (map)

In onze pogingen de wereld te begrijpen en deze naar onze hand te zetten, gaat het ontiegelijk vaak mis. Zelfs de beste bedoelingen werken vaak averechts. Veel natuurrampen hebben nauwelijks iets met ‘natuur’ te maken, maar zijn eerder het gevolg van menselijk ingrijpen. Voedingsmiddelen hebben we zo beïnvloed dat we massaal te dik worden. Werk hebben we zo ‘efficiënt’ gemaakt dat veel banen overbodig zullen raken. En dan hebben we het nog niet over ons gestuntel in de liefde, tijdens sollicitatiegesprekken of met Ikea-kasten.
Is het niet tijd om onze stuntelende natuur te omarmen en ‘Ik stuntel, dus ik ben’ als uitgangspunt te nemen voor een nieuw mensbeeld?

Bas Haring is hoogleraar Publiek begrip van wetenschap aan de Universiteit Leiden en een veelgelezen auteur. Hij promoveerde in 1997 in de Kunstmatige Intelligentie en houdt zich bezig met de relatie tussen de natuurwetenschap en filosofische vraagstukken. Zijn debuut ‘Kaas en de Evolutietheorie’ won in 2002 de Gouden Uil voor jeugdliteratuur en de Eureka! prijs voor populair wetenschappelijke literatuur. Bovendien presenteerde hij het populair filosofische televisieprogramma ‘Stof’ dat door de RVU uitgezonden werd. Zijn meest recente boek is ‘Waarom cola duurder is dan melk’ (2016). Bij Home Academy verschenen eerder van hem de hoorcolleges ‘De evolutietheorie’ en ‘Het bewustzijn’.

Locatie, Plaats, Datum

Schouwburg De Meerse,
Raadhuisplein 3 Hoofddorp
Woensdag 3 april vanaf 20:30 uur


Toegangskosten

€ 15,-- | excl. max. € 2,-- reserveringskosten
Tickets via https://www.demeerse.nl/theater/8638/Maand_van_de_Filosfie/Bas_Haring/?type=show