Back to All Events

Eerste Antwerpse Filosofienocturne

  • Stadscampus Universiteit Antwerpen 7 Lange Sint-Annastraat Antwerpen, Vlaanderen, 2000 Belgium (map)

De filosofienocturne wordt stemmig geopend door Ann De Schepper en Marlies De Munck. Ann is behalve vice-rector onderwijs van de Universiteit Antwerpen ook pianiste, en brengt muziek van Chopin. Marlies is muziekfilosofe en leest voor uit haar boek Waarom Chopin de regen niet wilde horen. Daarna kan bijgepraat worden bij een smakelijke maaltijd.

Vervolgens duikt onze centrale gast René ten Bos, afscheidnemend Denker des Vaderlands, samen met ons onder in Plato’s welbekende grot. Ten Bos, een van de meest spraakmakende denkers van de Lage Landen, houdt een presentatie die gebaseerd is op zijn prikkelende boek Het volk in de grot, en gaat aansluitend in gesprek over zijn visie op filosofie en onderwijs.

De filosofienocturne vormt de afsluiter van een dagvullend programma over filosofie en onderwijs, waarop belangstellenden ook van harte welkom zijn. De nocturne en de studiedag worden beide georganiseerd door de opleiding Wijsbegeerte van de Universiteit Antwerpen, in samenwerking met de Vereniging voor Eigentijds Filosofieonderwijs (VEFO vzw).

Locatie, Plaats, Datum

Stadscampus Universiteit Antwerpen
Klooster van de Grauwzusters
Lange Sint-Annastraat 7, Antwerpen
30 maart 2019, vanaf 17.30 uur


Toegangskosten

25 Eur (standaard), 10 Eur (student), 15 Eur (VEFO-leden)
Schrijf je in via ttps://www.uantwerpen.be/nl/congressen/studiedag-filosofie-onderwijs/


Earlier Event: March 30
Dag van de Filosofie | Tilburg