Back to All Events

Nacht van de Filosofie | Nijmegen


  • De Lindenberg 23 Ridderstraat Nijmegen, GE, 6511 TM Nederland (map)

Kunnen we een betere wereld maken door haar simpelweg anders te verbeelden? Kom naar de Nacht van de Filosofie Nijmegen en denk mee over het thema “de verbeelding aan de Macht” met schrijver van het essay van de Maand van de Filosofie Femke Halsema, Denker des Vaderlands René ten Bos, filosoof Jan Bor en nog vele anderen.

Dompel je onder in een nacht vol lezingen, gesprekken, stand-up filosofie, debatten, muziek en een monoloog van acteur Frank Lammers als Karl Marx.

Verder met: Jannah Loontjens, Eva Rovers, Femke Kaulingfreks, Jeroen Hopster, Miriam Rasch, Florentijn van Rootselaar, Evanne Nowak, Arjen Kleinherenbrink, Simon Gusman, Jan Bor, Laurens Landeweerd, Mathijs van de Sande, Carli Coenen, Cees Leijenhorst, Linde van Schuppen, Martijn Stevens, Elize de Mul, Naomi Jacobs, Lennert Savenije, Gijs Schomakers en Gert-Jan van der Heiden.

Socrates wisselbeker

Ook dit jaar reiken we tijdens de Nacht van de Filosofie de Socratesbeker uit. Wie is de schrijver van het meest publieksvriendelijke filosofieboek van 2018?

Deelname

Deelname kost € 20,-. Studenten, scholieren, medewerkers van de Radboud Universiteit, Radboud Reflects-abonnees, Alumni Benefits Card-houders en leden van de PV Radboud betalen € 10,-.

Later Event: April 8
Filosofiecafé | Maastricht