Kinderboek in de media

 
 
denkstation.jpg

Denkstation Festival Trouw

Artikel over de eerste editie van het theater-en filosofiefestival DenkStation voor kinderen en jongeren en de presentatie van het Mijn broer en ik van Abdelkader Benali.

 
Jaapleest.png

Recensie op Jaap leest

“Voor het eerst wordt de jaarlijkse Maand van de Filosofie in april begeleid door een kinderboek, dat dan weer niet door een kinderboekenauteur werd gschreven. Abdelkader Benali schreef Mijn broer en ik, dat alleen al vanwege de fraaie cover de schamele [€ 4.95] waard is.”

 
volkskrant.png

Recensie in de Volkskrant

“Als robots eruitzien én zich gedragen als mensen, hoe herken je ze dan? Abdelkader Benali’s bijdrage aan de komende filosofiemaand is een kinderboek over kunstmatige intelligentie. Want kinderen lezen nu eenmaal graag over robots en computers.”

 
lesbevorderingindeklas.png

Recensie op lesbevordering in de klas

“Dit boek is geslaagd in zijn bedoeling: er staat genoeg in om je aan het denken te zetten. Door de vlotte schrijfstijl wordt het boek echter nergens zwaar – een mooi bewijs dat filosofie voor iedereen is en echt niet alleen voor hoogopgeleide intellectuelen.”

 
Omslag_Kinderfilosofieboek_2019.jpg

Recensie in Trouw

“Benali’s verhaal prikkelt, is spannend en de vlotte toon die hij als kinderboekenschrijver aanslaat, klinkt bovendien natuurlijk.”

 
Filosofiejuf.jpg

Recensie op filosofiejuf.nl

“Ook ouders stuntelen erop los. Dat blijkt wel uit het boek Mijn broer en ik van Abdelkader Benali waarin ouders geheim houden waar ze precies werken, wat ze precies voor werk doen en wat voor bijzonders ze ontwikkeld hebben.”

 
mijn-broer-en-ik_voorkant2.jpg

Recensie in NRC

“Kun je van een robot houden als van een mens? Die vraag maakt Benali behapbaar voor kinderen, hij antwoordt er niet moralistisch op, én heeft niet op nuances bezuinigd.”