Kinderboek voor de Maand van de Filosofie

Op 9 maart 2019 verscheen het eerste kinderboek voor de Maand van de Filosofie: Mijn broer en ik van Abdelkader Benal. Na een mooi begin ligt inmiddels de tweede druk in de winkel!

Met illustraties van  Charles Michels .

Met illustraties van Charles Michels.

Mijn broer en ik

Is er verschil tussen mens en robot?

Op de warmste dag van de zomervakantie wil Amira dat haar broer Adam eindelijk eens meegaat naar het zwembad. Adam kan niet goed tegen warmte en chloorwater maar hij laat zich toch overhalen. Alles gaat prima, tot Adam zich na het zwemmen vreemd begint te gedragen. Hij slaat wartaal uit en praat over een systeem dat van slag is. Wat is er met Amira’s broer aan de hand? Mijn broer en ik is het eerste filosofische kinderboek van de Maand van de Filosofie. Abdelkader Benali schreef een spannend verhaal dat aan het denken zet. Wat is in deze tijd van moderne techniek nog het verschil tussen echt en onecht, en tussen een mens en een robot?

Het kinderboek is totstandgekomen in samenwerking met Marli Huijer en Frank Meester van Stichting Denkstation. Op 9 maart werd het boek gepresenteerd tijdens het DenkStation Festival in jeugdtheater De Krakeling. De illustraties van Mijn broer en ik zijn gemaakt door Charles Michels.

 
Foto Abdelkader Benali © Barbara Kerkhof

Foto Abdelkader Benali © Barbara Kerkhof

Abdelkader Benali (1975) schrijft romans, verhalen en poëzie, maar ook toneel en journalistiek werk. Bruiloft aan zee is zijn bejubelde en bekroonde debuut, dat een internationale bestseller werd. Nadien verschenen van zijn hand verschillende boeken zoals het Marokkaanse huis-, tuin- en keukenkookboek Casa Benali en Brief aan mijn dochter. Mijn broer en ik is zijn eerste kinderboek.

OPTREDENS ABDELKADER BENALI

 

Denkstation Festival

DenkStation Festival is een tweedaags festival in Theater De Krakeling waar kinderen en jongeren door middel van filosofie en theater aan het denken worden gezet.

Op het programma van zaterdag 9 maart (8+) staan onder meer de voorstellingen De man die alles weet met een nagesprek van Connie Palmen. En de voorstelling Stilte van Maas theater en dans waar je kunt ontdekken wat er dan precies zo eng is aan stilte.

Bezoek de boekpresentatie van Abdelkader Benali: hij schreef speciaal voor de Maand van de Filosofie het filosofische kinderboek Mijn broer en ik, dat tijdens DenkStation officieel gepresenteerd zal worden. Ga in gesprek over vriendschap met filosoof Stine Jensen. Of word lenig in je hoofd met filosoof Awee Prins, zodat je lekker los gaat… denken.

Het hele programma vind je op DenkStation Festival. Ticketverkoop verloopt via de site van Theater De Krakeling. Voor €15 heb je een all-in toegangskaart voor het hele programma van zaterdag 9 maart. 

Het festival is een initiatief van Kees Blijleven (Theater De Krakeling), Marli Huijer (Erasmus School of Philosophy), Frank Meester (publieksfilosoof), Nico Tillie (Amsterdamse Jeugdtheaterschool, Theater Bellevue) en Stichting Maand van de Filosofie.

Denkstation.png