Terug naar alle evenementen

Chaotische kinderen met Yorick Goldewijk en Paulien Hilbrink


  • Openbare Bibliotheek Amsterdam Oosterdok 143 Oosterdokskade Amsterdam, NH, 1011 DL NL (kaart)

Gouden Griffelwinnaar Yorick Goldewijk schreef De chaos in Lois, het kinderfilosofieboek van de Stichting Maand van de FilosofieHet is een ontroerend en grappig verhaal over een meisje met chaos in haar lijf en een jongen met chaos in zijn hoofd. Yorick Goldewijk en kinderfilosoof Paulien Hilbrink worden geïnterviewd over het boek, de chaostheorie, maar ook over het belang van kinderfilosofie: gaan kinderen anders met chaos om als ze er over gefilosofeerd hebben? Interviewer: Eveline Groot.

Yorick Goldewijk debuteerde met het kinderboek Billy Extra Plankgas, dat in de pers al snel werd vergeleken met het werk van Roald Dahl. Zijn grote doorbraak kwam met Films die nergens draaien, waarvoor hij in 2022 de Gouden Griffel won. In 2023 verscheen Duizend & ik, een boek voor jongeren.

Paulien Hilbrink volgde na de pabo en een studie filosofie aan de UvA de jaaropleiding Filosoferen met kinderen aan de ISVW. Hilbrink is bestuurslid van het Centrum voor Kinderfilosofie Nederland (CKN) en filosofeert met groepen kinderen in het basisonderwijs. Ze is tevens docent Filosoferen met Kinderen en Jongeren op de Hogeschool voor Toegepaste Filosofie.

Meer informatie en tickets

Illustratie: © Yvonne Lacet

Eerdere gebeurtenis: 20 april
Dubbelinterview Ronald van Raak en Leon Heuts
Latere gebeurtenis: 20 april
Nacht van de Filosofie Amsterdam